KDF Σεμινάρια

18-20.7 | 22-25.7

Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας

Lívia Balážová MM

MINDCROSS

Σχετικά με το σεμινάριο

Η πρακτική Mindcross της Lívia Balážová MM [Λίβια Μπαλάζοβα] έχει τρεις στόχους: την καλλιέργεια ενός παιγνιώδους τρόπου σκέψης, την ανάπτυξη πολύχρωμης φαντασίας και την ανακάλυψη του εσωτερικού μας πλάσματος. Ο παιγνιώδης νους είναι πάντα σε κατάσταση δημιουργίας και χρησιμοποιεί το παιχνίδι για να ανοίξει νέα κανάλια μάθησης και να αναπτύξει κοινωνικές δεξιότητες μέσα από την αλληλεπίδραση, τη διαπραγμάτευση και την αναζήτηση λύσεων. Η πολύχρωμη φαντασία οδηγεί στην αυθεντική κίνηση, με την οποία εξερευνούμε το βάθος της όρασης, της ακοής, της αφής, της όσφρησης και της γεύσης του κόσμου που μας περιβάλλει αλλά και του κόσμου της φαντασίας μας. Το εσωτερικό πλάσμα γεννιέται σε ένα περιβάλλον που δεν είναι επικριτικό και που επιτρέπει στο ένστικτο να υπερισχύσει των στερεότυπων σκέψεων και κινήσεων. 

Άλλες σημαντικές έννοιες της πρακτικής Mindcross είναι ο δεύτερος νους, η αναπνοή και το παιχνίδι. Ο δεύτερος νους είναι ένα σύστημα που εντοπίζεται στην κοιλιακή χώρα. Είναι η πηγή όπου γεννιέται η κίνηση. Η αναπνοή είναι επίσης καθοριστική για την ανάπτυξη της κίνησης. Διαφορετικές δυναμικές και ρυθμοί αναπνοής μπορούν να μας προσφέρουν ένα νέο φάσμα δυνατοτήτων για να τροφοδοτήσουμε την ύπαρξη του εσωτερικού πλάσματος. Τέλος, το παιχνίδι ξυπνά τις οπτικές αισθήσεις και πυροδοτεί τις στρατηγικές επικοινωνίας του σώματος.

Στόχος του Mindcross είναι να κάνει το κινητικό λεξιλόγιό μας πλουσιότερο, εξάπτοντας τη φαντασία μας, αγκαλιάζοντας τη δύναμη της ομάδας και αφυπνίζοντας τις αισθήσεις μας. 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

  • Κόστος Συμμετοχής (2 σεμινάρια & 5 masterclasses): 350,00 €
  • Εγγραφές και πληροφορίες: workshops@kalamatadancefestival.gr
  • Η εγγραφή ολοκληρώνεται μόνο με την καταβολή του ποσού συμμετοχής. Επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται δεκτή.
  • Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων.
  • Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια έχουν ειδική έκπτωση για τις παραστάσεις του Φεστιβάλ.

Tα εργαστήρια, σεμινάρια και masterclasses του 27ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα λάβουν χώρα σύμφωνα με τις οδηγίες και τα μέτρα προστασίας του Υπουργείου Υγείας, πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και αίσθημα ευθύνης απέναντι σε συμμετέχοντες και φιλοξενούμενους καθηγητές.

 

Lívia Balážová MM

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Σλοβακία, η Lívia Balážová MM [Λίβια Μπαλάζοβα] εκπαιδεύτηκε από νεαρή ηλικία στον κλασικό, τον παραδοσιακό σλοβάκικο και τον σύγχρονο χορό. Φοίτησε στις σχολές χορού J.L. Bellu (Banska Bystrica, Σλοβακία), Salzburg Experimental Dance Academy (Σάλτσμπουργκ) και P.A.R.T.S. (Βρυξέλλες). Έχει συνεργαστεί με τον Πορτογάλο χορογράφο Rui Horta και τις ομάδες Kubilai Khan και Última Vez. Το 2015 ίδρυσε την ομάδα Colectivo Priekopník Veverička, με την οποία έχει παρουσιάσει παραστάσεις (#wh Anyistrendingnow, PRACH / POLVO, La Plancha) και έχει συνεργαστεί με άλλες ομάδες, όπως οι MimoOs (στα έργα DoDna, Millennial Magic Mirror), Honey and Dust Company (EU.GENUS) και Divadlo Štúdio Tanca (Čin). Η διδασκαλία της αντικατοπτρίζει το φιλοπερίεργο και παιχνιδιάρικο ταμπεραμέντο της. Έχει διδάξει στη Σλοβακία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Ρωσία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Χιλή, τη Νικαράγουα, το Μεξικό, την Κόστα Ρίκα, τον Παναμά και τη Νέα Υόρκη. Είναι συν-δημιουργός των διαδικτυακών σεμιναρίων RED Movement Network.