KDF Σεμινάρια

14.07-16.07 (9 ώρες)

Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας

JOZEF FRUČEK & ΛΙΝΤΑ ΚΑΠΕΤΑΝΕΑ

FIGHTING MONKEY PRACTICE – PARTNERING

Σχετικά με το σεμινάριο

Βασικές αρχές χορογραφίας για ντουέτα. Αρχές αυτοσχεδιασμού και αρχές δομημένης παράστασης. Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο της πρακτικής Fighting Monkey από τους RootlessRoot (Λίντα Καπετανέα και Γιόζεφ Φρούτσεκ) που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Η Λίντα και ο Γιόζεφ είναι ευρέως γνωστοί για τα ανορθόδοξα παιχνίδια που χρησιμοποιούν για να ξυπνήσουν το σώμα και να το εκθέσουν σε αληθινές συνθήκες της ανθρώπινης ζωής. Με τον τρόπο αυτό ενεργοποιούν το νευρομυϊκό σύστημα, τη μνήμη και την οπτικοχωρική ικανότητα όπως επίσης τον συντονισμό και την ελαστικότητα των αρθρώσεων. Στόχος του σεμιναρίου είναι η αύξηση στην ικανότητα της επικοινωνίας τόσο μεταξύ διαφορετικών συστημάτων του σώματος όσο και μεταξύ του σώματος με το περιβάλλον του αλλά και ειδικότερα μεταξύ δύο σωμάτων. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα απαραίτητα στοιχεία που διέπουν την αθέατη επικοινωνία και τον συντονισμό ενός ζευγαριού και τα οποία οδηγούν σε απεριόριστες εκδοχές κινητικών συνδυασμών καθώς και σε δημιουργίες με δυναμική ροή και κίνηση που προκύπτει από την Ανάγκη.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • Κόστος Συμμετοχής (4 σεμινάρια & 1 dance battle): 390,00 €
  • Εγγραφές και πληροφορίες: workshops@kalamatadancefestival.gr
  • Η εγγραφή ολοκληρώνεται μόνο με την καταβολή του ποσού συμμετοχής.
  • Επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται δεκτή.
  • Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων.
  • Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια έχουν ειδική έκπτωση για όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ.
JOZEF FRUČEK & ΛΙΝΤΑ ΚΑΠΕΤΑΝΕΑ

Ο Jozef Fruček [Γιόζεφ Φρούτσεκ] έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τον αθλητισμό, τις πολεμικές τέχνες και το θέατρο και έχει αφιερώσει την επαγγελματική ζωή του στην έρευνα της κίνησης που προάγει την ανθρώπινη ανάπτυξη και την υγιή γήρανση. Σπούδασε στην Ακαδημία Μουσικής και Θεατρικών Τεχνών της Μπρατισλάβα και συνέχισε με διδακτορικές σπουδές με θέμα την Κίνηση και τη Φωνή. Έχει ασχοληθεί με τη λειτουργική επικοινωνία, τη φωνή και την αναπνοή στη δημόσια ομιλία, στις παραστατικές τέχνες και στην ψυχική υγεία. Το 2006 ίδρυσε με τη Λίντα Καπετανέα την ομάδα RootlessRoot και έκτοτε εφαρμόζουν μαζί τη μέθοδό τους Fighting Monkey Practice, που προσεγγίζει την ανθρώπινη κίνηση μέσα από την ανάλυση κατηγοριών και πεδίων κίνησης. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει και δίνει διαλέξεις σε πανεπιστήμια και οργανισμούς τεχνών στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ασία και την Αυστραλία.

 

Η Λίντα Καπετανέα, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, είναι χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα σύγχρονου χορού με διεθνή εμπειρία και δραστηριότητα. Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, συνέχισε την εκπαίδευσή της με μεταπτυχιακές σπουδές στην Νέα Υόρκη ως υπότροφος του ΙΚΥ. Το 2002 το Υπουργείο Πολιτισμού της απένειμε βραβείο καλύτερης ερμηνείας. Από το 2002 έως το 2006 ήταν μέλος της ομάδας Ultima Vez του Wim Vandekeybus, συμμετέχοντας στις παραστάσεις Blush, Sonic Boom και Puur και στις ταινίες χορού Blush και Here After. Από το 2006 έως το 2012 υπήρξε μέλος του διδακτικού προσωπικού της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Το 2006 ίδρυσε μαζί με τον Jozef Fruček την ομάδα χορού RootlessRoot, με την οποία έχουν παρουσιάσει 21 έργα σε περισσότερες από 30 χώρες (στην Ευρώπη, Ασία και Βόρεια Αμερική), αποσπώντας διεθνείς διακρίσεις. Μέσω της RootlessRoot η Λίντα Καπετανέα δημιουργεί χορογραφίες και ερευνά την ανθρώπινη κίνηση. Αποτέλεσμα της έρευνάς της, σε συνεργασία με τον Fruček, είναι η ανάπτυξη της μεθόδου Fighting Monkey Practice, την οποία διδάσκουν σε διακεκριμένες σχολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.