KDF Σεμινάρια

16.7-20.7

Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας

Jos Baker

PHYSICOLOGY

Σχετικά με το σεμινάριο

Η μέθοδος Physicology συνδυάζει την ανάλυση με τον πειραματισμό, με στόχο τη βαθύτερη κατανόηση των φυσικών, ψυχολογικών και εξελικτικών αρχών που επηρεάζουν την ανθρώπινη κίνηση. Διερευνά τρόπους εμβάθυνσης στη σωματική και διανοητική κατανόηση των μηχανισμών της κίνησης και παράλληλα αναπτύσσει εργαλεία για τη διαχείριση ψυχολογικών παραγόντων που μπορούν να μας εμποδίσουν κατά τη μάθηση και τη σκηνική ερμηνεία. Στη συνέχεια αυτές οι αρχές αναπτύσσονται περαιτέρω, τόσο μέσω καθορισμένου υλικού όσο και μέσω αυτοσχεδιασμών, με στόχο τη δημιουργία χορευτικών φράσεων ολοένα και πιο πλούσιων σε λεπτομέρεια, τεχνική και σωματικότητα. Με την πρόοδο του μαθήματος δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην ικανότητα του χορευτή να ερμηνεύει και στη μουσικότητα, ενώ συγχρόνως διατηρείται ένα διασκεδαστικό και γεμάτο ενέργεια πνεύμα εξερεύνησης.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

  • Κόστος Συμμετοχής (2 σεμινάρια & 5 masterclasses): 350,00 €
  • Εγγραφές και πληροφορίες: workshops@kalamatadancefestival.gr
  • Η εγγραφή ολοκληρώνεται μόνο με την καταβολή του ποσού συμμετοχής. Επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται δεκτή.
  • Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων.
  • Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια έχουν ειδική έκπτωση για τις παραστάσεις του Φεστιβάλ.

Tα εργαστήρια, σεμινάρια και masterclasses του 27ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα λάβουν χώρα σύμφωνα με τις οδηγίες και τα μέτρα προστασίας του Υπουργείου Υγείας, πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και αίσθημα ευθύνης απέναντι σε συμμετέχοντες και φιλοξενούμενους καθηγητές.

 

Jos Baker

O Jos Baker [Τζος Μπέικερ] είναι χορογράφος, χορευτής, ηθοποιός και δάσκαλος. Ξεκίνησε χορό σε ηλικία 7 ετών στο Oxford Youth Dance και συνέχισε με επαγγελματικές σπουδές στο The Laban Centre London και στη σχολή PARTS (Performing Arts Research and Training Studios) στις Βρυξέλλες. Από το 2008 ως το 2014, ο Baker συνεργάστηκε με τους Peeping Tom ως, μεταξύ άλλων, χορευτής και ηθοποιός, κυρίως στις παραγωγές 32 Rue Vandenbranden (2009) και A Louer (2011). Έκτοτε συνεργάστηκε με τους DV8 Physical Theatre στην παραγωγή του John (2014). Το χορογραφικό του έργο περιλαμβάνει συνεργασίες, όπως τα έργα Contactless (2020, με την ομάδα The Human Expression της Σιγκαπούρης), Put Out the Flame (2019-20) και The Smallest Little Thing (2019, παραγγελία του φεστιβάλ The Hong Kong Arts Festival), καθώς και τα έργα του Know It All (2019), Of No Fixed Abode (2017), We Were Youth (2016), Creature Man Don’Tell Me (2008), Afla (2008) και Feedback (2009). Το 2014 σκηνοθέτησε και χόρεψε σε προωθητική ενέργεια για την κολεξιόν του Cedric Charlier για την Petit Bateau στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Ο Baker έχει συμμετάσχει σε μουσικά βίντεο και ταινίες μικρού μήκους, τελευταία ως χορευτής και βοηθός χορογράφου του Damien Jalet στο Anima (2019) του Thom Yorke, σε σκηνοθεσία Paul Thomas Anderson. Έχει επίσης συνεργαστεί στα βίντεο Forgot To Live (2013) του Ay Wing και Let It Roll (2016) των Mustard Gas and Roses, σε σκηνοθεσία Koen Mortier, καθώς και στα Biegga savkala duoddariid duohken lea soames (2006) της Elle Sofe Henrikseni και Violet Hour (2020) της Saint Claire, σε σκηνοθεσία Tamsin Topolski. Ως δάσκαλος, παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια σε επαγγελματίες χορευτές και μαθητές χορού ανά την υφήλιο.