Παραστάσεις Παράλληλες Δράσεις

16-25.7 | 10:00-13:00 & 19:00-20:30

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ

Σχετικά με την έκθεση

Ψηφιακή έκθεση παιδικής ζωγραφικής με τίτλο «Καθημερινοί Ήρωες»  πραγματοποιεί το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, από 16 μέχρι 25 Ιουλίου.

Η ψηφιακή έκθεση περιλαμβάνει τα έργα  όλων των παιδιών από τη Μεσσηνία που συμμετείχαν στον φετινό, 8ο διαδικτυακό παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο «Καθημερινοί Ήρωες».

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συνεργάστηκε φέτος για δεύτερη χρονιά με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Με αφορμή την έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» του Μουσείου, παιδιά  από την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας ηλικίας 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας, όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου και Ειδικά Σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης) αποτύπωσαν και ζωγράφισαν τον δικό τους Καθημερινό Ήρωα! 

Μέσα από πίνακες, γλυπτά και άλλα αντικείμενα τέχνης που βρήκαν στο site του παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής του Μουσείου, τα παιδιά έμαθαν για τους Ήρωες του τότε και τους συνέδεσαν με τους Ήρωες του σήμερα. Ποιοι είναι οι δικοί τους Καθημερινοί Ήρωες; Tί τους κάνει να ξεχωρίζουν; Πώς ζωντανεύουν στο χαρτί;

Τα παιδιά θα μπορούν τώρα να δουν τους «Ήρωές» τους,  καθώς παρουσιάζονται ψηφιακά στο κοινό σε οθόνες στο Φουαγιέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ!

Στο φετινό παιδικό διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης η Καλαμάτα ήταν ο μεγάλος νικητής, καθώς δύο νικητές και τρεις διακριθέντες, από το σύνολο των 6000 συμμετεχόντων, προέρχονται από την πόλη μας!
Οι δύο νικητές από την Καλαμάτα είναι οι:
  • 1o βραβείο: Ελευθερία Χάικου – ΣΤ΄ Δημοτικού / 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
  • 2ο βραβείο: Γεώργιος Δήλες – Β΄  Δημοτικού / Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας
Οι τρεις διακριθέντες από την Καλαμάτα είναι οι:
  • Χρήστος Ρισβάνης – Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. / Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήρι Ειδικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Καλαμάτας
  • Ελένη Μιχαλοπούλου – Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. / Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήρι Ειδικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Καλαμάτας
  • Παναγιώτης-Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος – Νήπιο / 18ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας
Συγχαρητήρια στα πέντε παιδιά αλλά και σε όλα τα παιδιά από τη Μεσσηνία που συμμετείχαν!

 

Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας, για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, τηρουμένων των οδηγιών και των μέτρων προστασίας του Υπουργείου Υγείας.