Παραστάσεις Χορός στην πόλη

20.7 | 21:00

Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

Lívia Balážová 

#WHATEVERISTRENDINGNOW

Παρακαλούμε ενημερωθείτε εδώ σχετικά με τις οδηγίες για την προσέλευση και την παραμονή του κοινού στους χώρους των παραστάσεων του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας κατά του Covid-19.

 

Πληροφορίες παράστασης

Το #WHATEVERISTRENDINGNOW δημιουργήθηκε υπό την προϋπόθεση της αλληλεπίδρασης με το άμεσο περιβάλλον του. Όλες οι εκδοχές του είναι διαφορετικές, καθώς το έργο προσαρμόζεται στο κοινωνικό, πολιτικό και χωρικό πλαίσιο που οι δημιουργοί του θεωρούν πιο σχετικό. Ταυτόχρονα, η αρχική κινητική πρόταση παραμένει οι ίδια, προσδίδοντας στο έργο σαφή εννοιολογική ενότητα και δημιουργική ευελιξία.

 

  • Δημιουργία: Colectivo Priekopník Veverička
  • Ερμηνεία: Lívia Balážová 
  • Μουσική: Kuo-Jam Chen 

 

Η ομάδα Colectivo Priekopník Veverička (στα σλοβακικά: Πρωτοπόροι Σκίουροι) ιδρύθηκε το 2015 από τη Lívia Balážová MM (Σλοβακία) και τον Zebastián Méndez Marín (Κόστα Ρίκα), ως αποτέλεσμα μιας αναπόφευκτης καλλιτεχνικής σύνδεσης που ξεκίνησε στην Ultima Vez, τη μυθική ομάδα του Wim Vandekybus, όπου συναντήθηκαν ως ερμηνευτές του ρημέικ του έργου What The Body Does Not Remember. Η ομάδα δημιουργεί καλλιτεχνικές διαδικασίες βασισμένες στο παιχνίδι ως δημιουργικό μηχανισμό, για να σπάσει στερεοτυπικές αντιλήψεις ερμηνευτών και θεατών στη σκηνική πράξη, ωθώντας τα όρια της δημιουργίας, αφήνοντας κατά μέρος ακαδημαϊκές ετικέτες και προβάλλοντας την ενσυναίσθηση, το σεβασμό και τη συναίνεση ως καίριους παράγοντες για την εξύμνηση της ομορφιάς της διαφορετικότητας.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Σλοβακία, η Lívia Balážová [Λίβια Μπαλάζοβα] εκπαιδεύτηκε από νεαρή ηλικία στον κλασικό, τον παραδοσιακό σλοβάκικο και τον σύγχρονο χορό. Φοίτησε στις σχολές J.L. Bellu (Banska Bystrica, Σλοβακία), Salzburg Experimental Dance Academy (Σάλτσμπουργκ) και P.A.R.T.S. (Βρυξέλλες). Έχει συνεργαστεί με τον Πορτογάλο χορογράφο Rui Horta και τις ομάδες Kubilai Khan και Última Vez. Το 2015 ίδρυσε την ομάδα Colectivo Priekopník Veverička, με την οποία έχει παρουσιάσει παραστάσεις (#wh Anyistrendingnow, PRACH / POLVO, La Plancha) και έχει συνεργαστεί με άλλες ομάδες, όπως οι MimoOs (στα έργα DoDna, Millennial Magic Mirror), Honey and Dust Company (EU.GENUS) και Divadlo Štúdio Tanca (3×20 Ženy/Čin). Η διδασκαλία της αντικατοπτρίζει το φιλοπερίεργο και παιχνιδιάρικο πνεύμα της. Έχει διδάξει στη Σλοβακία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Ρωσία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Χιλή, τη Νικαράγουα, το Μεξικό, την Κόστα Ρίκα, τον Παναμά, τη Νότια Κορέα, τον Καναδά και τη Νέα Υόρκη.