Παραστάσεις Χορός στην πόλη

22.7 | 21:00

Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΓΚΟΛΙΑ

ΟΡΛΑΝΤΟ

Παρακαλούμε ενημερωθείτε εδώ σχετικά με τις οδηγίες για την προσέλευση και την παραμονή του κοινού στους χώρους των παραστάσεων του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας κατά του Covid-19.

 

Πληροφορίες παράστασης

Εμπνευσμένο από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ, το έργο Ορλάντο της Λαμπρινής Γκόλια εξερευνά τις εσωτερικές-απωθημένες σκέψεις ενός σώματος ενώ ταξιδεύει σε υπαρξιακές περιπλανήσεις αποδοχής του εαυτού του, τον απαραίτητο «άλλο» μέσα σε ένα γυναικείο σώμα. 

«Ο Ορλάντο φυσιολογικά αγάπησε 

μοναχικά μέρη,

αχανείς θέες,

και να νιώθει για τον εαυτό του, 

για πάντα, 

και πάντα, 

μόνος»

Βιρτζίνια Γουλφ, Ορλάντο

  • Χορογραφία & ερμηνεία: Λαμπρινή Γκόλια
  • Μουσική: Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου 
  • Δραματουργία: Λίζα Καρδάμη
  • Σενάριο & αφήγηση: Λαμπρινή Γκόλια

 

Η Λαμπρινή Γκόλια είναι χορεύτρια, δασκάλα χορού και χορογράφος. Αριστούχος απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, ασχολείται συστηματικά με τη μουσική, τις εικαστικές τέχνες και το θέατρο. Ως χορεύτρια, έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες χορού, όπως τις Hellenic Dance Company, Krama, Λυδία Λίθος, Αερίτες, Ασώματες Δυνάμεις, Siamese Cie και Χοροθέατρο Οκτάνα, καθώς και με ανεξάρτητα καλλιτεχνικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει επίσης συνεργαστεί με τον David Zambrano, ιδρυτή της τεχνικής Flying Low. Ως καθηγήτρια χορού, έχει διδάξει μπαλέτο, σύγχρονο και Graham σε ομάδες χορού, επαγγελματικές σχολές χορού και στούντιο παγκοσμίως. Οι πρόσφατες σπουδές της στη μουσική (2016-2019) την οδήγησαν στη δημιουργία της προσωπική της μεθόδου διδασκαλίας, με τίτλο «Body Instrument». Έργα της, ως χορογράφου, είναι τα Camouflage (επιλέχτηκε στο φεστιβάλ Deltebre Danza και σε διάφορα ελληνικά φεστιβάλ), Σύμπλεγμα της Μέδουσας και Ενός Λεπτού Σιγή. Το έργο Ορλάντο είναι η τελευταία της δημιουργία.

 

Trailer