Παραστάσεις Χορός στην πόλη

20.7 | 21:00

Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

ΚΩΣΤΑΣ PHOENIX

ENTER ILLUSION

Παρακαλούμε ενημερωθείτε εδώ σχετικά με τις οδηγίες για την προσέλευση και την παραμονή του κοινού στους χώρους των παραστάσεων του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας κατά του Covid-19.

 

Πληροφορίες παράστασης

Το Enter Illusion του Κώστα Phoenix είναι ένα έργο για έναν άνδρα παγιδευμένο μέσα στο μυαλό του. Έναν άνδρα που ψάχνει διαρκώς για κάτι που δεν μπορεί να ορίσει, έναν άνδρα που αγνοεί πλήρως τι του συμβαίνει. Ακροβατώντας μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, πασχίζει να βρει απαντήσεις, αναζητά την αλήθεια, νόημα, σκοπό.

  • Διεύθυνση πρόβας: Ελευθερία Ηλιοπούλου
  • Μουσική σύνθεση: Σταμάτης Σπυρόπουλος

Ο Κώστας Phoenix ξεκίνησε το ταξίδι του στον χορό σε ηλικία 12 ετών κάνοντας breaking. Tο 2016 αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με διάφορους χορογράφους και οργανισμούς, ερμηνεύοντας έργα όπως το Vertical Road του Akram Khan, με την Hellenic Dance Company και  το Fragile Matter των Jukstapoz. Έχει επίσης συνεργαστεί με την Documenta 14 σε παραγωγές όπερας και άλλα projects. Στο εξωτερικό έχει συνεργαστεί ως χορευτής με τις ομάδες Gerhart Hauptmann Theater, Batseva Dance Company (σε έργα των Adi Salant και Noa Zuk), Kennedy Muntanga Dance Theater και Theater Rites. Οι τελευταίες του συνεργασίες περιλαμβάνουν την ομάδα SteroNero Dance Co., το Ίδρυμα Ωνάση, καθώς και την επερχόμενη παραγωγή της ομάδας Αερίτες της Πατρίσιας Απέργη. Το Enter Illusion είναι η πρώτη δική του δημιουργία.