Παραστάσεις Χορός στην πόλη

18.7 | 21:00

Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

16.7 | 20:00

Costa Navarino

Jos Baker / Trodden Dreams

KNOW IT ALL

Παρακαλούμε ενημερωθείτε εδώ σχετικά με τις οδηγίες για την προσέλευση και την παραμονή του κοινού στους χώρους των παραστάσεων του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας κατά του Covid-19.

 

Πληροφορίες παράστασης

Κολλημένοι μεταξύ εικονικότητας και πραγματικότητας, πρέπει να επικοινωνήσουμε πιο αποτελεσματικά. Μπορώ να σας το εξηγήσω, αν μου αφιερώσετε λίγα λεπτά. Θέλω απλά… Nαι; Mε ακούτε; Ανοίξτε το μικρόφωνο. Ανοίξτε το μικρόφωνο. Αυτό που θέλω να πω είναι, ξέρετε, ότι θα μπορούσαμε… Μπορείτε να επαναλάβετε;… Γίνετε πιο σαφής…  

Η παράσταση Know It All θα παρουσιαστεί στην Costa Navarino στις 16 Ιουλίου 2021, ημέρα έναρξης του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φεστιβάλ με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, με στόχο την ανάδειξη και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας της Μεσσηνίας σε διεθνή δίκτυα επισκεπτών.


  • Ερμηνεία: Jos Baker

O Jos Baker [Τζος Μπέικερ] είναι χορογράφος, χορευτής, ηθοποιός και δάσκαλος. Ξεκίνησε χορό 7 χρονών στο Oxford Youth Dance και συνέχισε με επαγγελματικές σπουδές στο The Laban Centre London και στη σχολή PARTS (Performing Arts Research and Training Studios) στις Βρυξέλλες. Από το 2008 ως το 2014, ο Baker συνεργάστηκε με τους Peeping Tom ως, μεταξύ άλλων, χορευτής και ηθοποιός, κυρίως στις παραγωγές 32 Rue Vandenbranden (2009) και A Louer (2011). Έκτοτε συνεργάστηκε με τους DV8 Physical Theatre στην παραγωγή του John (2014). Το χορογραφικό του έργο περιλαμβάνει συνεργασίες, όπως τα έργα Contactless (2020, με την ομάδα The Human Expression της Σιγκαπούρης), Put Out the Flame (2019-20) και The Smallest Little Thing (2019, παραγγελία του φεστιβάλ The Hong Kong Arts Festival), καθώς και τα έργα του Know It All (2019), Of No Fixed Abode (2017), We Were Youth (2016), Creature Man Don’Tell Me (2008), Afla (2008) και Feedback (2009). Το 2014 σκηνοθέτησε και χόρεψε προωθητική ενέργεια για την κολεξιόν του Cedric Charlier για την Petit Bateau στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Ο Baker έχει συμμετάσχει σε μουσικά βίντεο και ταινίες μικρού μήκους, τελευταία ως χορευτής και βοηθός χορογράφου του Damien Jalet στο Anima (2019) του Thom Yorke, σε σκηνοθεσία Paul Thomas Andersson. Έχει επίσης συνεργαστεί στα βίντεο Forgot To Live (2013) του Ay Wing και Let It Roll (2016) των Mustard Gas and Roses, σε σκηνοθεσία Koen Mortier, καθώς και στα Biegga savkala duoddariid duohken lea soames (2006) της Elle Sofe Henrikseni και Violet Hour (2020) της Saint Claire, σε σκηνοθεσία Tamsin Topolski. Ως δάσκαλος, παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια σε επαγγελματίες χορευτές και μαθητές χορού ανά την υφήλιο.