Παραστάσεις Χορός στην πόλη

20.07 | 21:00

Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΡΧΗΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ / ΕΥΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

REMEMBERING BODIES

Πληροφορίες παράστασης

Το Remembering Bodies εμπνέεται από το σώμα ως εργαλείο απομνημόνευσης εικόνων, στιγμών και καταστάσεων. Εστιάζει στην ικανότητα του σώματος να θυμάται και στη δύναμή του να αφήνει αποτυπώματα και να δημιουργεί μνήμες πάνω σε άλλα σώματα. Ένα κινητικό έργο που εξετάζει τη γοητεία της μνήμης καθώς εκείνη επηρεάζει άμεσα και έμμεσα τον τρόπο με τον οποίο το σώμα στέκεται, εξελίσσεται, υπάρχει και συνυπάρχει μέσα στο κοινωνικό σύνολο.

 

Η είσοδος στις παραστάσεις της Κεντρικής Πλατείας και τις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. 

 

  • Χορογραφία: Εύα Γεωργιτσοπούλου
  • Ερμηνεία / Κινητική Έρευνα: Δανάη Βασιλακάκου, Άννα Γκούμα, Μαρίλια Γράντζα, Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος Εφεντάκης, Νικόλαος Εγγλέζος, Κασσάνδρα Καρδάση, Βαγγέλης Κοψιδάς, Ειρήνη Ματέυ, Κάλια Μαυροφτή, Ορέστης Μπάρκας, Ιφιγένεια Παπαθανάση, Άρης Παπαϊωάννου, Αλέξανδρος Ριπόλ Κανδύλας, Περικλής Σιούντας, Θάνος Στασινός, Παναγιώτης Τασούλης, Εβελίνα Τούμπε
  • Βοηθός Χορογράφου: Μαρία Αδαμοπούλου
  • Μουσική Σύνθεση / Επιμέλεια Ήχου: Νεφέλη Λυσιμάχου
  • Κοστούμια: Δώρα Στυλίδου

 

  • Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης
  • Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Ρήγος
  • Αντιπρόεδρος: Βικτωρία Ζυγούρου Καρτάλη
  • Μέλη: Νικόλαος Ξανθούλης, Παναγιώτης Σταυρόπουλος, Ελένη Τζάνου
  • Ο Διευθυντής της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης: Δάφνις Κόκκινος

Η Εύα Γεωργιτσοπούλου γεννήθηκε στην Ελλάδα και κατοικεί στο Βερολίνο. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και συνέχισε τις σπουδές της στο Ισραήλ. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τους Noa Zuk, Shlomi Bitton και την Ομάδα Σύγχρονου Χορού Kibbutz. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Ελλάδα συνεργάστηκε επίσης με το Χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ και την Hellenic Dance Company (ΚΣΟΤ), ενώ αργότερα ως επαγγελματίας χορεύτρια στη Γερμανία με τους Cía Sonia Rodriguez, Inside the Body Performing Arts, Ομάδα Χορού Frantics, Χορευτική Ομάδα Judith Sánchez Ruiz, Edivaldo Ernesto κ.ά. Το διάστημα 2016-2021 συνεργάστηκε ως project base performer με την ομάδα χορού Αερίτες της Πατρίσιας Απέργη και από το 2019 έως σήμερα συνεργάζεται με τη Sasha Waltz & Guests. Οι δικές της πρόσφατες δημιουργίες έχουν υποστηριχθεί από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021 καθώς και από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού 2022. Απο το 2016 έως σήμερα οι δουλειές της έχουν παρουσιαστεί στα Arc for Dance Festival, Lange Nacht des Tanzes Bleiburg, Athens Epidaurus Festival, 5th Online Festival of the Greek National Opera Ballet, 25th Kalamata International Dance Festival, Dance Days Chania, Athens Video Dance Project, Katapult Berlin, Tanzfabrik και Amalgam-Solo Dance Performance Berlin.