Παραστάσεις Χορός στην πόλη

23.7 | 21:00

Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

FABIAN THOMÉ / FULL TIME COMPANY

IMPERMANENCE

Πληροφορίες παράστασης

Το Σώμα, ο Νους και ο Χώρος αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Είναι όργανα που μεταμορφώνονται, καθώς και όργανα μεταμόρφωσης.

Το όχημα για όσα μας φέρνει η εμπειρία της ζωής και μέσα από το οποίο εκφράζουμε το αποτύπωμά της.

«Το σώμα είναι το όχημα της ύπαρξής μας στον κόσμο και το μυαλό είναι η δημιουργική του δύναμη». Έτσι, το σώμα μετατρέπεται σε ένα είδος μηνύματος που συνεχώς γράφεται, διαβάζεται, μεταγράφεται, σβήνεται και ξαναγράφεται. Είμαι ένα σώμα που σκέφτεται. Σπάζοντας τα καλούπια που μας περιορίζουν, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, δημιουργούμε ένα δικό μας μονοπάτι, αποκαλύπτοντας αυτή τη διαρκώς εν εξελίξει μεταμόρφωση. Μια διαδικασία που μας οδηγεί από την ασυνείδητη στη συνειδητή μεταμόρφωση.

 

Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος – Υπηρεσία Συνεργασίας και Πολιτιστικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα.

 

 

Η παράσταση IMPERMANENCE του Fabian Thomé / Full Time Company παρουσιάζεται στο 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με την υποστήριξη της Acción Cultural Española (AC/E) μέσω του Προγράμματος PICE για την διεθνοποίηση του ισπανικού πολιτισμού, στο πλαίσιο των επιδοτήσεων για την προώθηση της κινητικότητας, καθώς και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα και του Ινστιτούτου Θερβάντες.

 

 

  • Χορογραφία / Ερμηνεία / Σκηνοθεσία: Fabian Thomé
  • Πρωτότυπη μουσική: Miguel Marin Pavón
  • Δραματουργία: Fabian Thomé
  • Παραγωγή / Διανομή: ΤΙΝΑ Agency – Valeria Cosi
  • Βίντεο: Ignacio Urrutia
  • Φωτογραφία: Garance Li
  • Συμπαραγωγή και συνεργασία: CND – Centre Nationale de la Dance de Lyon / Centro Coreográfico MARÍA PAGÉS / La Faktoria Dance Center Pamplona / Centre de Formation Danse Désoblique / Περιφέρεια Μαδρίτης / INAEM (Instituto Nacional de las Artes Escénicas y la Música) – Ministerio de Cultura y Deporte de España

Ο Fabian Thomé [Φαμπιάν Τομέ] γεννήθηκε στη Γαλλία. Αποφοίτησε από το Real Conservatorio Profesional de Danza της Μαδρίτης το 2004 και συνέχισε την καριέρα του συμμετέχοντας στις καλύτερες ομάδες της χώρας και δουλεύοντας δίπλα στον Joaquín Cortés. Από το 2013 συνεργάζεται με αρκετούς χορογράφους, συμπεριλαμβανομένων των Sharon Fridman και Carlos Fernández Fuentes, προκειμένου να εμπλουτίσει και να αναπτύξει τις δεξιότητές του, κυρίως στον σύγχρονο χορό.

Ο Fabian Thomé είναι χορευτής, χορογράφος και δάσκαλος, του οποίου το χορογραφικό έργο έχει τιμηθεί με το 1ο Βραβείο Χορογραφίας Duet Moi-Je στo 33o Certamen Coreografico de Madrid 2019 και με το Βραβείο Καλύτερης Σόλο Ερμηνείας στον Διεθνή Διαγωνισμό Χορογραφίας Burgos-New York. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ όπως το Mas Danza (Κανάριες Νήσοι), το Festival Zinegoak (Μπιλμπάο), και άλλες διοργανώσεις σε Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Ισραήλ.

Από τον Ιούνιο του 2015 εργάζεται για τον Sidi Larbi Cherkaoui (Eastman Productions) ως χορευτής και δάσκαλος. Το 2014, στο πλαίσιο της επιθυμίας του να καλλιεργήσει το δικό του στυλ, ο Fabián αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία, την Full Time Dance Company, όπου δημιουργεί διαφορετικές παραγωγές μέχρι σήμερα. Από το 2015, συνδυάζει τα δύο πάθη του, δουλεύοντας ως δάσκαλος σε σχολές χορού και ως χορογράφος για ομάδες σε όλη την Ευρώπη.