Παραστάσεις Χορός στην πόλη

22.07 | 21:00

Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

ELIANA STRAGAPEDE & BORNA BABIĆ

AMAE

Πληροφορίες παράστασης

Η παράσταση ΑΜΑΕ αμφισβητεί και διερευνά την εξαρτητική συμπεριφορά στις ανθρώπινες σχέσεις. Την επιθυμία να αγαπηθούμε από τον άλλο και να τον ικανοποιήσουμε. Την επιθυμία να βρεθούμε απόλυτα περικυκλωμένοι, με πλήρη ενσυναίσθηση του άλλου, ενώ επιλέγουμε να αγνοήσουμε την αντικειμενική πραγματικότητα του έξω κόσμου και να αποφύγουμε κάθε αντιπαράθεση. Από μια ορισμένη οπτική γωνία, αυτό μπορεί να εκληφθεί ως μια ζεστή, βαθιά ανθρώπινη συμπεριφορά, μια συμπεριφορά που μας φέρνει σε αρμονία με τους άλλους και μας επιτρέπει να βασιζόμαστε σε αυτούς. Από μια άλλη άποψη, μπορεί να φαίνεται πως ενθαρρύνει την αυταρέσκεια, την εξάρτηση και τον έλεγχο. Πόσο μακριά μπορεί να μας πάει αυτή η ανάγκη πριν η αγάπη μετατραπεί σε πόνο, προτού η φροντίδα γίνει εμμονή και προτού η υποστήριξη γίνει μορφή ελέγχου;

 

Η είσοδος στις παραστάσεις της Κεντρικής Πλατείας και τις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. 

  • Σύλληψη, χορογραφία & ερμηνεία: Eliana Stragapede & Borna Babić
  • Δραματουργία: Margherita Scalise 
  • Μουσική: Nenad Kovačić 
  • Φωνή: Teresa Campos 
  • Κοστούμια: Nina Lopez-Le Galliard 
  • Σχεδιασμός Φωτισμών: Benjamin Verbrugge 

Η Eliana Stragapede [Ελιάνα Στραγκάπεντε] (Ιταλία) και ο Borna Babić [Μπόρνα Μπάμπιτς] (Κροατία) είναι ανεξάρτητοι δημιουργοί, χορευτές και δάσκαλοι με έδρα τους τις Βρυξέλλες. Η παράστασή τους ΑΜΑΕ διακρίθηκε με την 1η θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Χορογραφίας της Κοπεγχάγης 2022 ενώ τιμήθηκε και με τα Βραβεία Παραγωγής του Nederlands Dans Theatre και της Holstebro Dansekompagni.

Η Eliana αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί εμφανίσεις με τους Peeping Tom και τους Club Guy & Roni ενώ ο Borna συνεργάζεται με τους Ultima Vez / Wim Vandekeybus και Olivier de Sagazan.