Παραστάσεις Παράλληλες Δράσεις

17.7 | 21:00 | ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου «Φλοίσβος»

Χορός σε Πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ELELEI COMPANY

BLINDLY

Πληροφορίες παράστασης

Σε όλους έχει συμβεί, τουλάχιστον μία φορά, να μας ξαφνιάσει κάποιος καλύπτοντας τα μάτια μας και ζητώντας μας να μαντέψουμε ποιος είναι.

Ένα απλό παιχνίδι που παίζουν τα παιδιά ή οι πολύ κοντινοί μας άνθρωποι – τι γίνεται όμως αν ξαφνικά αποκτήσει άλλη διάσταση.

 

Η είσοδος στις παραστάσεις των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη. 

Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος εξακτίνωσης του Φεστιβάλ στην Πελοπόννησο που υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Η παράσταση Blindly της Elelei Company παρουσιάζεται στο 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με την υποστήριξη της Acción Cultural Española (AC/E) μέσω του Προγράμματος PICE για την διεθνοποίηση του ισπανικού πολιτισμού, στο πλαίσιο των επιδοτήσεων για την προώθηση της κινητικότητας, καθώς και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα και του Ινστιτούτου Θερβάντες.

 

  • Χορογραφία / Ερμηνεία: Rafa Jagat & Sabrina Gargano
  • Μουσική Σύνθεση: Max Hering

Ο Rafa Jagat [Ράφα Τζαγάτ] είναι ηθοποιός, χορευτής, δάσκαλος και θεατρικός συγγραφέας. Σπούδασε δραματικές τέχνες για πέντε χρόνια και σωματικό θέατρο για άλλα δύο. Όλος αυτός ο χρόνος μελέτης συνδυάστηκε με διεπιστημονικά εργαστήρια πάνω στη γλώσσα της κίνησης. Έχει δημιουργήσει τη δική του ομάδα, JAGAT MATA, παράγοντας 6 παραστάσεις από το 2008. Πέρα από τις προσωπικές του δημιουργίες, συμμετείχε για 4 χρόνια ως χορευτής στις ομάδες Mey Lin Bisogno και Omos Uno.Συνεργάστηκε με τον David Zambrano για ένα μήνα στο πλαίσιο του προγράμματος αυτοσχεδιασμού Two songs for two humans.Είναι συνιδρυτής της εταιρείας EXIN (www.exindance.com), η οποία διοργανώνει εργαστήρια σχετικά με την κίνηση σε όλη την Ευρώπη. Συνεργάζεται επίσης με θιάσους τσίρκου (Som Noise, Papaya, Encuentros) ως σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας.

 

Sabrina Gargano

Η Sabrina Gargano [Σαμπρίνα Γκαργκάνο] εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στο πεδίο της τέχνης του χορού. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πρόγραμμα Professional Development Jasmin Vardimon Course JV2 το 2014, η Sabrina πραγματοποίησε εμφανίσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό. Συνεργάστηκε με τους PanicLab Dance Theatre (Ηνωμένο Βασίλειο), Gregory Maqoma για την Companhia Instàvel (Πορτογαλία), Tom Dale (Ηνωμένο Βασίλειο), Company Idem (Ελβετία), Ciemulator Dance Theatre (Ελβετία), Beatrice Allegranti Dance Theatre (Ηνωμένο Βασίλειο), Fuora Dance Project (Ηνωμένο Βασίλειο), Victoria Fox για το //Tribe (Ηνωμένο Βασίλειο), Mafalda Deville για την Companhia Instavel (Πορτογαλία), Becky Namgauds και Jasmin Vardimon (Ηνωμένο Βασίλειο), υποδυόμενη μεταξύ άλλων τον ρόλο του τίτλου στην παράσταση Pinocchio της Jasmin. Η Sabrina συνεργάζεται επίσης με τη Verena Schneider – το ντουέτο τους έχει παρουσιαστεί στην Ιταλία, το Λονδίνο και τη Βόρεια Ιρλανδία. Έχει διατελέσει χορογράφος για τη νεανική ομάδα χορού The Point, καθώς και για τις ομάδες του Πανεπιστημίου της Peradeniya, και του Πανεπιστημίου Lincoln. Πραγματοποιεί εργαστήρια στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλη την Ευρώπη. Η Sabrina είναι επίσης Εκπαιδευτικός-Διαμεσολαβήτρια για την Jasmin Vardimon και Υπεύθυνη Προγράμματος του JV2 για τις περιόδους 2019-20 και 2020-21.