Παραστάσεις Χορός στην πόλη

17.7 | 21:00

Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

16.7 | 20:00

Costa Navarino

DIEGO SINNIGER

LIOV

Παρακαλούμε ενημερωθείτε εδώ σχετικά με τις οδηγίες για την προσέλευση και την παραμονή του κοινού στους χώρους των παραστάσεων του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας κατά του Covid-19.

 

Πληροφορίες παράστασης

Όταν αισθανόμαστε την ανάγκη να απελευθερωθούμε από αυτό που μας κρατάει πίσω, η ευκαιρία εμφανίζεται. Πίσω από την πόρτα όμως μας περιμένει ένα τέρας: μια σκιά που μας ακολουθεί, παίζει με τους φόβους μας, εμποδίζει τη μεταμόρφωσή μας. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να αποφασίσουμε: θα συνεχίσουμε την πορεία μας ή θα παραδοθούμε; Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να ξεπεράσουμε τα όριά μας και να αποδεχτούμε την αβεβαιότητα. 

Το LIOV του Diego Sinniger [Ντιέγκο Σινιγκέρ] είναι ένας αναστοχασμός πάνω στον αγώνα μας να αφήσουμε πίσω ό,τι μας καταπιέζει και να συνεχίσουμε την πορεία μας στη ζωή με ακεραιότητα και ελευθερία. Δείχνει πώς οι εσωτερικές μας συγκρούσεις επεκτείνονται επίσης στις σχέσεις μας και αποκαλύπτει τη λεπτή γραμμή που μπορεί να υπάρχει μεταξύ αγάπης και βίας, μεταξύ θύματος και θύτη, μεταξύ επιθυμίας και κακοποίησης. Στο LIOV, δύο χαρακτήρες – που θα μπορούσαν να ερμηνευτούν ως το ίδιο άτομο – αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον στη σκηνή. Ο ένας αποφασίζει να επαναστατήσει ενάντια στις πληγές και τους φόβους του. Πρέπει να απελευθερωθεί από το αφόρητο βάρος της μάσκας του. Για να το κάνει αυτό, χρειάζεται να φτάσει χαμηλά, να πιάσει πάτο. Μόνο όταν παραδοθεί ολοκληρωτικά θα είναι σε θέση να ανακαλύψει ότι η δύναμή του στηρίζεται στην αγάπη του εαυτού του και στην τρυφερότητα και τη συμπόνια για τους άλλους. 

Η παράσταση Liov θα παρουσιαστεί στην Costa Navarino στις 16 Ιουλίου 2021, ημέρα έναρξης του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φεστιβάλ με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, με στόχο την ανάδειξη και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας της Μεσσηνίας σε διεθνή δίκτυα επισκεπτών.

Η παράσταση Liov του Diego Sinniger παρουσιάζεται στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με την υποστήριξη της Acción Cultural Española (AC/E) μέσω του Προγράμματος PICE για την διεθνοποίηση του ισπανικού πολιτισμού, στο πλαίσιο των επιδοτήσεων για την προώθηση της κινητικότητας, καθώς και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα και του Ινστιτούτου Θερβάντες.

 

  • Σκηνοθεσία: Diego Sinniger
  • Ερμηνεία: Kiko Lopez & Diego Sinniger
  • Δραματουργία: Guille Vidal-Ribas
  • Μουσική: Josep Maria Baldomá & Ilia Mayers
  • Προβολή: Bernabé Rubio / Rotativa Performing Arts

 

Παθιασμένος με κάθε καλλιτεχνική έκφραση που διευρύνει την ευαισθησία του ατόμου, ο Diego Sinniger [Ντιέγκο Σινιγκέρ] αυτοαποκαλείται «καλλιτέχνης χωρίς ετικέτες». Το στυλ του, ως χορογράφου και χορευτή, αναπτύχθηκε μέσα από μια τεχνική που o ίδιος αποκαλεί «μυϊκή συνείδηση» και επηρεάζεται από διάφορες πρακτικές, όπως ο σύγχρονος χορός, το χιπ χοπ, το τσίρκο και οι πολεμικές τέχνες. Η πορεία του στον χορό ξεκίνησε με urban dance, κυρίως στην Ισπανία και τη Νέα Υόρκη, και έχει εργαστεί σε εθνικά και διεθνή προγράμματα, όπως τα Brodas Bros, Uniq, Dblock και Base de Bases, μεταξύ άλλων. Έχει επίσης σπουδάσει σύγχρονο χορό στην Ισπανία, τη Γαλλία, τις Βρυξέλλες και τη Γερμανία, παρακολουθώντας σεμινάρια από τους χορογράφους Wim Vandekeybus, Elena Fokina, Peter Jasko, Anton Laschky, Jordi Cortés, Laura Aris και Francisco Cordoba, και σε φεστιβάλ, όπως τα Varium (Βαρκελώνη), Cobosmika Seeds (Palamos), Festival Deltebre Dansa κ.ά. Ως ερμηνευτής και χορογράφος έχει συνεργαστεί στα έργα DIsCOnneCt, LIOV και paH. Τα τελευταία πέντε χρόνια συνεργάστηκε με διάφορες ομάδες, όπως αυτές των Lali Ayguadé (U an Mi, Kokoro, saBa), Roser Lopez Espinosa (Noviembre), Ziomara Hormaetxe (Biopiracy) και Cia. Cobosmika (O.t.a., scRakeja’t), μεταξύ άλλων. Τον τελευταίο καιρό έχει στραφεί στο θέατρο, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις μεθόδους Στανισλάβσκι και Λεκόκ. 

Ο Kiko López μαθήτευσε στο urban dance, καθώς και στον σύγχρονο και τον αφρικανικό χορό σε σχολές και φεστιβάλ στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και την Ισπανία (Debbie Reynolds, Alvin Ailey, Edge, Millenium Dance Complex, Company & Company, Festival Deltebre Dansa, μεταξύ άλλων). Είναι ο διευθυντής και χορογράφος της ομάδας Npuva, η οποία συνδυάζει τον αφρικανικό και σύγχρονο χορό με το χιπ χοπ. Διδάσκει στις σχολές χορού Dancescape (Lérida) και Company & Company (Βαρκελώνη), καθώς και σε σεμινάρια ανά τον κόσμο. Τελευταία χόρεψε στο Postkriptum της ομάδας Physica Momentum Project του Franciso Cordoba. Έχει επίσης χορέψει στα έργα scRakeja’t (Cia. Cobosmika), L’ADN de l’ànima (Color Dansa/Lenacay), Humans (Cía. estilo), tecknized (Cía. supremos Crew), Romeo+Julieta και Intersection and Home tv (D’Block) και έχει συνεργαστεί με τις ομάδες Jove Ballet de Catalunya και Tempodans Company (Cuba). Έχει τιμηθεί με βραβεία (Tu Sí Que Vales, The Best On, Star Powell London, Certamen De Burgos-New York 2009).

Trailer