Παραστάσεις Χορός στην πόλη

17.7 | 21:00

Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

ARIAS FERNANDEZ / THE JOKERZ COMPANY

‘US’

Πληροφορίες παράστασης

Με ρωτάς ποιος είμαι;… Κανείς. Δεν είμαι κανείς. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είμαι μια απόπειρα ύπαρξης. Το ψυχικό κενό κάποιου, ή ίσως ένα μήνυμα για εσένα τυλιγμένο σε ένα σώμα. Ένα κάτι που κάτι προσπαθεί να πει… Ένας εθισμένος στην ανθρώπινη φύση! Ένας βουβός τραγουδιστής, ανεπανόρθωτα μοναχικός, μια απτή σκιά, στάχτες που χορεύουν, η αντανάκλασή σου! Αυτό είμαι, μια απλή αντανάκλασή σου.

 

Η παράσταση ‘US’ του Arias Fernandez / Joker παρουσιάζεται στο 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με την υποστήριξη της Acción Cultural Española (AC/E) μέσω του Προγράμματος PICE για την διεθνοποίηση του ισπανικού πολιτισμού, στο πλαίσιο των επιδοτήσεων για την προώθηση της κινητικότητας, καθώς και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Ελλάδα και του Ινστιτούτου Θερβάντες.

 

  • Χορογραφία & Ερμηνεία: Arias Fernandez (Joker)
  • Βοηθός Δραματουργίας: Selam Ortega
  • Μουσική: Alex Pacheco (AP Beats)

Ο Arias Fernandez [Άριας Φερνάντεθ], γνωστός και ως Joker ή Killa Grichka είναι χορευτής, ακροβάτης, χορογράφος και καλλιτέχνης από τη Μαδρίτη (Ισπανία). Κατά την παιδική του ηλικία, εκπαιδεύτηκε στην ακροβατική γυμναστική, εξασκήθηκε στο παρκούρ και ασχολήθηκε με διάφορες μορφές τέχνης, κυριότερα με τη μουσική, προτού αναπτύξει ενδιαφέρον για τη χορευτική τεχνική Krump. Μελέτησε πολλές διαφορετικές τεχνικές ως εκπαιδευτής και ως χορογράφος σε κρατικό και διεθνές επίπεδο, ενώ εκπαιδεύτηκε παράλληλα στο σύγχρονο χορό και τις πολεμικές τέχνες. Έχει παρουσιάσει το έργο του ως εκπαιδευτής και ερμηνευτής σε διάφορους διαγωνισμούς παγκοσμίως (Κόστα Ρίκα, Μεξικό, Γουατεμάλα, Νικαράγουα, Κίνα, ΗΠΑ, Γερμανία, Ρωσία, Βέλγιο, Γαλλία, κ.α.), κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις. Ο Arias έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις με τους Cirque du Soleil, DNA, L’Anima, D-Block, Cie. Grichka Caruge, Cie. Drixx και Cia. Nadine Gerspacher. Το προσωπικό του έργο ως χορογράφου και χορευτή περιλαμβάνει τις παραστάσεις Aina & Arias, Bioshock, Efil, The Jokerz Company και Re. Προσωπικό του project αποτελεί και η μέθοδος Om Rasa, ένα διεπιστημονικό σύστημα εκπαίδευσης. Ο Arias είναι επί του παρόντος μέλος δύο ομάδων Krump διεθνούς εμβέλειας, των Madrootz και των Titans. Είναι επίσης διοργανωτής ενός από τα μεγαλύτερα freestyle events στην Ισπανία (Be Your Beast).