Παραστάσεις Παράλληλες Δράσεις

14-23.07

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

ANTONELLO GHEZZI

SHOOTING STARS

Πληροφορίες παράστασης

Το Shooting Stars είναι μια εγκατάσταση φωτισμού, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Αστροφυσικής. Πρόκειται για μία «μηχανή ευχών»: Όταν ένας μετεωρίτης εισέρχεται στην ατμόσφαιρά μας, βλέπουμε τη λάμψη σε πραγματικό χρόνο και εκείνη τη στιγμή, κάνουμε μία ευχή.

Η εγκατάσταση Shooting Stars θα παρουσιαστεί επίσης σε site-specific πλαίσια στη Μαδρίτη, στο Ινστιτούτο Πολιτισμού της Ιταλίας και σε μία σειρά προορισμών στη Νότια Αμερική. Την επόμενη χρονιά, θα αποτελέσει μέρος μιας έκθεσης στο Μουσείο Saint-Ex στη Ρενς της Γαλλίας.

 

Με την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Αστροφυσικής στην Ιατρική (Μπολόνια), Ιταλία.

ANTONELLO GHEZZI

Η ομάδα Antonello Ghezzi είναι μια συλλογικότητα καλλιτεχνών που αποτελείται από τη Nadia Antonello και τον Paolo Ghezzi με έδρα τη Μπολόνια (Ιταλία). Συνεργάζονται τόσο με επιστήμονες όσο και με επιχειρήσεις, φέρνοντας την καλλιτεχνική δημιουργία στην καθημερινότητα μέσω εγκαταστάσεων που συνδυάζουν την τεχνολογία, τη ρεαλιστική καταγραφή και την ποίηση. Η συνεργασία των Nadia Antonello και Paolo Ghezzi ξεκίνησε στη Μπολόνια το 2009. Έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε σημαντικές διοργανώσεις στην Ιταλία και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων οι Brooklyn Wayfarers στη Νέα Υόρκη, το Sound Design Festival στην Ιαπωνία, το Gnration of Braga στην Πορτογαλία, το Usina del Arte στο Μπουένος Άιρες, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στην Αθήνα και το Beit Beirut.