Παραστάσεις Χορός στην πόλη

15.07 | 21:00

Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΝΙΑΔΑΚΗΣ

ΜΠΟΛΕΡΟ

Πληροφορίες παράστασης

Ο αναγνωρίσιμος ρυθμός του μπολερό εμπνέει μουσικούς και χορογράφους εδώ και αιώνες.

Στη χορογραφία του Αντώνη Φωνιαδάκη, ο λιτός αλλά εμμονικά επαναλαμβανόμενος ρυθμός της μουσικής του Ravel λειτουργεί ως κάθετος παλλόμενος πομπός που δονεί κυριολεκτικά και μεταφορικά τους χορευτές, σε μία σωματική αλλά και πνευματική μάχη αντοχής στην διάρκεια του έργου.

Τοποθετημένοι πάνω στη λεπτή παλλόμενη μεμβράνη των τραμπολίνων οι χορευτές, ισορροπώντας στην αστάθεια της κάθετης κίνησης, κυριολεκτικά δαμάζουν τον επαναληπτικό ρυθμό του Μπολερό που αρχίζει να εξαπλώνει την υπνωτιστική του επίδραση, συνδέοντας τους σε μία συλλογική έκσταση και κάθαρση.

 

Η είσοδος στις παραστάσεις της Κεντρικής Πλατείας και τις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. 

 

Με την υποστήριξη των Fluxum Foundation και Flux Laboratory.

  • Ερμηνεία: Γαβριέλα Αντωνοπούλου, Εύη Οικονόμου, Άρτεμις Σταμούλη, Στεφανία Σωτηροπούλου, Μαργαρίτα Τοντισάκη
  • Χορογραφία: Αντώνης Φωνιαδάκης
  • Κοστούμια: Aναστάσιος Σοφρωνίου
  • Μουσική: Bolero (Maurice Ravel)
  • Οργάνωση & εκτέλεση παραγωγής: Goodheart Productions

 

Ο Αντώνης Φωνιαδάκης σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Χορού και με την υποτροφία Maria Callas στο Rudra Béjart Lausanne μέχρι το 1994. Στη συνέχεια χόρεψε για το Béjart Ballet Lausanne, το Lyon Opera Ballet και το Saburo Teshigawaraed. Από το 2003, δημιουργεί ως ελεύθερος επαγγελματίας χορογραφίες για διακεκριμένες ομάδες χορού παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων η Compañía Nacional de Danza της Ισπανίας, το Royal New Zealand Ballet, η Martha Graham Dance Company, το Théâtre des Champs-Élysées, η Staatsoper Hannover, η Rambert Dance Company του Λονδίνου, το Lyon Opera Ballet, το Philadelphia Ballet και η Sydney Dance Company. Το 2003, ίδρυσε στη Λυών τη δική του ομάδα χορού, Apotosoma-Andonis Foniadakis, με την οποία έχει πραγματοποιήσει επτά ολοκληρωμένες παραγωγές μέχρι σήμερα. Το 2012 τιμήθηκε με το βραβείο Danza and Danza «Καλύτερης Χορογραφίας 2012» στην Ιταλία, για τη δημιουργία Les Noces που παρουσιάστηκε από την ομάδα Maggio Danza στο Μπαλέτο της Φλωρεντίας και το 2018 με το βραβείο Καλύτερης Χορογραφίας από την Ένωση Ελληνικών Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών για τη δημιουργία του Γαλαξίας, την πρώτη συμπαραγωγή μεταξύ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Εθνικού Θεάτρου. Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής από το 2016 έως το 2018. Έχει συνεργαστεί ως συντονιστής κινήσεων για την ταινία Noah του Darren Aronofsky. Εκτός από τη χορογραφία και την ερμηνεία, διδάσκει σεμινάρια που βασίζονται στην προσωπική του τεχνική χορού.