Παραστάσεις Χορός στην πόλη

21.7 | 21:00

Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

ΦΕΝΙΑ ΧΑΤΖΑΚΟΥ & CSENGER K. SZABÓ

STILL LOVE

Πληροφορίες παράστασης

Το Still Love είναι ένα ντουέτο για τις σχέσεις. Σε ένα περιβάλλον παιχνιδιού, οι προσωπικές μας ιστορίες αποκτούν διαλεκτική μορφή μέσω της σωματικής αλληλεπίδρασης. Δημιουργείται έτσι ένα τοπίο καταστάσεων, στο οποίο η παρουσία μας προκύπτει μέσα από τις αντιδράσεις μας στον παρόντα χρόνο, που συνθέτουν τελικά το πλέγμα της συλλογικής αφήγησης και νοηματοδότησης. Η διαρκώς αναπτυσσόμενη σωματικότητα ως εργαλείο έκφρασης μας συνδέει με τον χώρο και μετουσιώνει τα συναισθήματά μας σε ατμόσφαιρες διαφορετικών αποχρώσεων. Παίζουμε για να μάθουμε εκ νέου και για να επανεφεύρουμε την αγάπη μας.

  • Χορογραφία/Εκτέλεση: Csenger K. Szabó & Φένια Χατζάκου
  • Δραματουργική συμβουλή: Ροδιά Βόμβολου
  • Θεατρική καθοδήγηση: Norbert Varga
  • Συνθέτης: Clelia Patrono
  • Τραγούδι: Cassiopea
  • Φωνή: Azzurra Giorgi

Η Φένια Χατζάκου (Ελλάδα, 1991) είναι κάτοχος πτυχίου BA (Hons) in Dance Education (University of Bath) και πτυχιούχος Παιδαγωγικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η Φένια ξεκίνησε ως αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και στη συνέχεια σπούδασε χορό με την Νάντια Κουτζιάμπαση και τον Ιωάννη Μαργαρώνη (Σχολή Χορού Diagonal, Θεσσαλονίκη). Το 2018-2019, ήταν μέλος του Bodhi Project Company όπου και συνεργάστηκε με τους χορογράφους Guy Nader/Maria Campos, Francesco Scavetta, Jose Agudo και Lisi Estaras. Ως freelancer χορεύτρια, συνεργάστηκε με τη Γεωργία Τέγου και τον Μιχάλη Θεοφάνους (7ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση / Αθήνα, Hellenic Centre / Λονδίνο). Από τον Αύγουστο του 2020, η Φένια είναι μέλος της ομάδας Braunschweig Staatstheater στην Γερμανία. Ταυτόχρονα, συνεργάζεται καλλιτεχνικά με τον Csenger K. Szabo, με τον οποίο δημιούργησαν από κοινού το ντουέτο Still Love.

 

Ο Csenger K. Szabó [Tσένγκερ Σάμπο] σπούδασε σύγχρονο χορό για τέσσερα χρόνια με υποτροφία στο SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance) της Αυστρίας, αποφοιτώντας το 2017. Στο πλαίσιο των σπουδών του, συμμετείχε σε πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών με το NYU Tisch School of the Arts (2015, Νέα Υόρκη). Στην εξέλιξή του έχει επηρεαστεί από τη φιλοσοφία δασκάλων όπως ο Edivaldo Ernesto (Depth Movement), ο Jozef Frucek και η Λίντα Καπετανέα (Fighting Monkey), μεταξύ άλλων. Ήταν μέλος του Bodhi Project Company για την περίοδο 2019/2020. Έχει εργαστεί ως freelancer χορευτής σε πολυάριθμες παραστάσεις στην Ευρώπη (Ελβετία, Ουγγαρία, Ιταλία και Βρυξέλλες). Ο Csenger δημιουργεί το προσωπικό του έργο μαζί με τη Φένια Χατζάκου, ενώ δραστηριοποιείται ως freelancer από το 2020.