Παραστάσεις Παράλληλες Δράσεις

17.7

ΧΟΡΟΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ / Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΩΡΟΥΤ | CROSS IMPACT

NADEZHDA

Πληροφορίες παράστασης

Η πραγματική ιστορία πίσω από ένα όνομα.
Ένα καλύτερο μέλλον εμπνευσμένο από ένα μόνο ουσιαστικό.
Ο πολιτιστικός αντίκτυπος μιας στιγμής.

Με το πρώτο όνομα της μητέρας μου ως σημείο εκκίνησης της κινητικής έρευνας, αυτή η σόλο παράσταση αναφέρεται στη δύναμη που φέρει ένα όνομα.
Ένα όνομα προσδιορίζει, απομακρύνοντας το φόβο του αγνώστου. Ένα όνομα δημιουργεί υποθέσεις, όχι απαραίτητα ψευδείς αλλά σίγουρα όχι εμπεριστατωμένες.
Nadezhda σημαίνει Ελπίδα.
Το σόλο αυτό αφορά στη συνειδητή επιλογή του ονόματός μας ως πράξη θάρρους.

 

Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος εξακτίνωσης του Φεστιβάλ στην Πελοπόννησο με τίτλο ΧΟΡΟΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ που υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

  • Χορογραφία & Ερμηνεία: Πηνελόπη Μωρούτ
  • Καλλιτεχνική Επίβλεψη: Λίντα Καπετανέα
  • Μουσική Σύνθεση: Χρήστος Παραπαγκίδης
  • Κοστούμια: Ηλιάννα Σκουλάκη
  • Φωτογραφία & Βίντεο: Δώρα Δημητρίου

Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ.), του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Ε.Μ.Π.) και του Πανεπιστημίου Τεχνών ArtEZ (Master Theatre Practices – Ολλανδία), η Πηνελόπη Μωρούτ είναι διατομεακή καλλιτέχνης, η οποία εστιάζει στη δημιουργία υβριδικών έργων μέσω της διασταύρωσης και συγχώνευσης διαφορετικών τεχνικών. Το έργο της εκτείνεται από τη δημιουργία χοροθεατρικών παραστάσεων μέχρι την κατασκευή σκηνικών και mixed-media video animation.

Ως επαγγελματίας χορεύτρια, έχει συνεργαστεί με την ομάδα χορού JUKSTA, τον σκηνοθέτη Κώστα Φιλίππογλου (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου), τη θεατρική χοροθεατρική ομάδα So7 Company, και από το 2018 δουλεύει στο θέατρο ως σκηνοθέτης/χορογράφος και σκηνογράφος. Μέσα στα χρόνια, έχει εξελίξει την τεχνική χορευτικού αυτοσχεδιασμού “Sculpting Body-Images”, την οποία μοιράζεται σε μορφή σεμιναρίων ανά τον κόσμο (MUDA Arts Centre/Βέλγιο, Murate Art District/Ιταλία, KDF/Ελλάδα, Munus Encuentro/Μεξικό). Ως βιντεογράφος, έχει συνεργαστεί με το TANZAHOi International Screendance Festival Hamburg, έχει συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση HUMAN RIGHTS? | THE FUTURE’S SHAPE #WomenCanSaveTheWorld, στη Διεθνή Έκθεση REA!Art Fair (IT), καθώς και σε διάφορα φεστιβάλ video dance & dance animation ανά τον κόσμο (Βραζιλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ινδονησία, Γερμανία).

Για το προηγούμενό της έργο H.I.I.T. | High-Intensity Identity Training, η Πηνελόπη έκανε ένα πείραμα στον εαυτό της για ένα χρόνο με διαλειμματική νηστεία και διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης, ενώ για το τελευταίο της έργο THE BOX || that dead space between us έχει λάβει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το έτος 2021-2022. Η ίδια συνεχίζει να αναζητά την προσωπική της εξέλιξη παρακολουθώντας συστηματικά σεμινάρια ανά την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς σεμιναρίων της τεχνικής Fighting Monkey της ομάδας RootlessRoot.