Παραστάσεις Παράλληλες Δράσεις

16.7 | 21:00 ΣΠΑΡΤΗ | Κεντρική Πλατεία

17.7 | 21:00 ΤΡΙΠΟΛΗ | Πλατεία Πετρινού

18.7 | 21:00 ΝΑΥΠΛΙΟ | Πλατεία Συντάγματος

Χορός σε Πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΜΑΡΙΑΝΑ ΤΖΟΥΔΑ

ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΜΑΤΙΑ

Πληροφορίες παράστασης

Η Ασυνήθιστη Ματιά είναι μία παράσταση για την ευθύνη που έχουμε να υπερασπιστούμε τον αληθινό μας εαυτό. Στο έργο παρακολουθούμε μια ηρωίδα η οποία προσπαθεί να βγει από την παγίδα να συμπεριφέρεται όπως οι άλλοι. Όταν επαναλαμβάνουμε τα ίδια μοτίβα χωρίς να παρατηρούμε τα αποτελέσματα των πράξεών μας, καθίσταται αδύνατο να είμαστε ο εαυτός μας. Η απάντηση στη μαζική εξαφάνιση της αυθεντικότητας είναι να αποδεχτούμε όλα όσα είμαστε και όσα δεν είμαστε. 

Η είσοδος στις παραστάσεις των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη. 
Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος εξακτίνωσης του Φεστιβάλ στην Πελοπόννησο που υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Μαριάνα Τζούδα γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε την ενόργανη γυμναστική από την ηλικία των 2 ετών και συνέχισε μέχρι την ηλικία των 18 ετών, συμμετέχοντας παράλληλα σε διοργανώσεις ενόργανης γυμναστικής και χορού. Στην ηλικία των 8 ετών ανακαλύφθηκε από την ομάδα RootlessRoot και συμμετείχε στην παράσταση UNA, η οποία περιόδευσε σε ολόκληρη την Ευρώπη για μία τετραετία. Σε ηλικία 12 ετών έγινε μέλος της Hellenic Dance Company. Φοίτησε για 11 χρόνια στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στη συνέχεια στο SEAD – Salzburg Experimental Academy of Dance. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, εργάστηκε στο Φεστιβάλ Όπερας του Salzburg, όπου επελέγη από τον Paul Blackman για να λάβει μέρος στην παράσταση Intolleranza. Εργάζεται επίσης ως freelancer, έχοντας παρουσιάσει την πρώτη solo παράστασή της στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας το 2022, και το ντουέτο Let Me Tell You Something στο Φεστιβάλ της Ρόδου το 2022. Έχει συμβάλλει σε πολυάριθμες παραγωγές που παρουσιάστηκαν στο SEAD και έχει συνεργαστεί με πλειάδα χορογράφων. Φέτος εργάστηκε στην Όπερα του Salzburg υπό τη διεύθυνση του Romeo Castellucci.