Παραστάσεις Χορός στην πόλη

20.7 | 21:00

Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

ΝΕΦΕΛΗ ΑΣΤΕΡΙΟΥ

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΟΛΑ

Πληροφορίες παράστασης

Το σόλο Και Άλλα Σύμβολα είναι ένα έργο που ξανακοιτάζει την παιδικότητα, τη θηλυκότητα και την αρρενωπότητα. Αναζητά τις αντηχήσεις που αυτές οι έννοιες έχουν στη σωματική εκφραστικότητα και επιχειρεί να αρθρώσει με αυτές μία χορευτική ταυτότητα. Το σώμα πλέει ανάμεσα σε εικόνες, σύμβολα και αφομοιωμένες πρακτικές, επιχειρεί να συμπτύξει τον μέσα και τον έξω χώρο και να συναντηθεί με τη μουσική.

  • Χορογραφία / Ερμηνεία: Νεφέλη Αστερίου
  • Επιμέλεια Κοστουμιών: Νεφέλη Αστερίου, Ερασμία Αστερίου
  • Ηχητική επιμέλεια: Νεφέλη Αστερίου, Youness Aboulakoul
  • Εξωτερικό μάτι: Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης

Η Νεφέλη Αστερίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε με άριστα από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2015 και τη χρονιά 2015-16, υπήρξε μέλος της ομάδας Bodhi Project στο SEAD.

Έχει συνεργαστεί με τους Etienne Guilloteau, Ian Kaler, Αντώνη Φωνιαδάκη, Ίριδα Καραγιάν, Αναστασία Βαλσαμάκη, Δημήτριο Μυτιληναίο και Christian Rizzo. Παράλληλα έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες στο Φεστιβάλ Αθηνών (LET ME SERVE YOU, 2018), και στο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση (Besuch, 2021) ενώ συνεπιμελήθηκε την έκδοση του fanzine “Are you here?”. Βραβεύτηκε από το Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Artworks του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τη χρονιά 2020-21.