KDF 50+

8-12.7

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Πηνελόπη Μωρούτ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΙΝΗΣΗΣ 50+ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Σχετικά με το εργαστήρι

Η Πηνελόπη Μωρούτ συντονίζει ένα εργαστήριο κίνησης ενηλίκων, το οποίο εισάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές της πρακτικής Fighting Monkey Practice και, κυρίως, στη διαδικασία έξυπνης εξάσκησης και βιώσιμης γήρανσης. Πρόκειται για μια εφαρμοσμένη πρακτική ανθρώπινης ανάπτυξης μέσα από την κίνηση, την οποία ανέπτυξαν ο Jozef Fruček και η Λίντα Καπετανέα. Η πρακτική Fighting Monkey Practice διερευνά:


  1. Τη διαδικασία της γήρανσης και τρόπους διατήρησης της υγείας των αρθρώσεων και συνολικά του μυοσκελετικού συστήματος προκειμένου να διατηρείται η κινητικότητά μας μέσα στον χρόνο.

  2. Την ανάπτυξη της ελαστικότητας του σώματος και της πλαστικότητας του εγκεφάλου μέσα από ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια κίνησης, που αποσκοπούν στη διατήρηση της νεότητας του νευρικού συστήματος.

  3. Την ανάπτυξη καλύτερου συντονισμού στο σώμα και τον ρόλο του στη μικρή και μεγάλη κλίμακα της ανθρώπινης ζωής.

  4. Την ανάπτυξη επικοινωνίας τόσο με τον εαυτό μας όσο και με το περιβάλλον μας, με στόχο την ενίσχυση της ικανότητας μάθησης και τη δημιουργία «ιστοριών», που μας εμπνέουν και τροφοδοτούν την όρεξή μας για ζωή. 

Στο εργαστήρι Fighting Monkey Practice 50+ οι συμμετέχοντες θα παίξουν ανορθόδοξα παιχνίδια για τη βελτίωση της μνήμης, τον καλύτερο συντονισμό των κινήσεων του σώματος, την αφύπνιση των αρθρώσεων και την αναζωογόνηση του νευρικού συστήματος. 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

  • dance@kalamatafaris.gr
  • Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων.

Tα εργαστήρια, σεμινάρια και masterclasses του 27ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα λάβουν χώρα σύμφωνα με τις οδηγίες και τα μέτρα προστασίας του Υπουργείου Υγείας, πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και αίσθημα ευθύνης απέναντι σε συμμετέχοντες και φιλοξενούμενους καθηγητές.

Πηνελόπη Μωρούτ

Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών), με μεταπτυχιακές σπουδές (Master Theatre Practices) στο ArtEZ University of the Arts (Ολλανδία), η Πηνελόπη Μωρούτ είναι μια διατομεακή καλλιτέχνης, η οποία εστιάζει στη δημιουργία υβριδικών έργων μέσω της σύζευξης διαφορετικών μέσων. Το έργο της εκτείνεται από τη δημιουργία χοροθεατρικών παραστάσεων μέχρι την κατασκευή σκηνικών και mixed-media video animation. Πρόσφατα ανέλαβε τη θέση της Programme Coordinator του Master of Performance Practices (ArtEZ) και εντάχθηκε στη δημιουργική ομάδα του TANZAHOi International Screendance Festival Hamburg. Έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες χορού και θεάτρου, τόσο ως επαγγελματίας χορεύτρια (Juxtapoz Dance Company / Γουζέλη – Blackman, ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, So7 Company / Κορρού – Κουρούμπαλης) όσο και ως θεατρική σκηνοθέτης/χορογράφος και σκηνογράφος (Folie à Deux, Ψ). Για τη δημιουργία του τελευταίου της σόλο H.I.I.T. | High-Intensity Identity Training (ReA! Art Fair, Μιλάνο) πειραματίστηκε με τον εαυτό της και έκανε για ένα χρόνο διαλειμματική νηστεία και διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης, με σκοπό να υπογραμμίσει τον βαθμό στον οποίο το σώμα χρησιμοποιείται για λόγους branding και marketing και, κατ’ επέκταση, για την κατασκευή μιας ταυτότητας που εξυπηρετεί τα εκάστοτε κοινωνικοπολιτικά συμφέροντα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε διάφορες σχολές και φεστιβάλ (Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Deltebre Workshop Danza, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Βιέννης ImPulsTanz, Διεθνές Φεστιβάλ Τσίρκου BROCANTE, Σχολή Χορού και Τσίρκου DOCH), συμπεριλαμβανομένης μιας σειρά σεμιναρίων της τεχνικής Fighting Monkey της ομάδας RootlessRoot ανά την Ευρώπη. Ως χορεύτρια, δασκάλα και πιστοποιημένη προπονήτρια fitness, διδάσκει σεμινάρια φυσικής άσκησης και αυτοσχεδιασμού, στα οποία οι συμμετέχοντες καλούνται να διευρύνουν τη σωματική τους αντίληψη και να εξελίξουν την κινητική τους ταυτότητα, βελτιώνοντας ταυτόχρονα δύναμη, αντοχή και ευλυγισία.