Πρόγραμμα 4ης ημέρας / 24.8.20

26o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Πρόγραμμα ημέρας // 24.8.20

 

Outdoors

REN QING CAI RANG & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
IN TRUST WE DOUBT

24.8.2020 | 21:00
Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας 

OUTDOOR REN QING CAI RANG

Απόσπασε την προσοχή των άλλων, μοιράσου απλόχερα τις μεγαλόπνοες ιδέες σου, προσέχοντας πάντοτε να διατηρείς τη μάλλον θαμπή εικόνα σου λαμπερή. Ή...

--

Μουσική: HuaLun

--

Ο Ren Qing Cai Rang [Ρεν Τσινγκ Τσέι Ρανγκ], περφόρμερ από το Θιβέτ, έλαβε πτυχίο Bachelor of Arts από το Minzu University της Κίνας. Υπήρξε πρώτος χορευτής των ομάδων χορού Gansu και Beijing9. Το σόλο του LastTime παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ Laiks Dejot. Έχει συνεργαστεί με τον Gregor Lustek και τον Wim Vandekeybus κατά τη διάρκεια ερευνητικού εργαστηρίου, ενώ από το 2017 συνεργάζεται με τη διεθνή ομάδα σωματικού θεάτρου Farm in the Cave.

Η Ελευθερία Ηλιοπούλου είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και τελειόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με τους Μαριάννα Καβαλλιεράτου, Πένυ Διαμαντοπούλου και το Fluxum Foundation. Ως μέλος της Hellenic Dance Company, έχει χορέψει για τους Anton Lachky και Αντώνη Φωνιαδάκη. Από το 2018 συνεργάζεται με τη διεθνή ομάδα σωματικού θεάτρου Farm in the Cave.

 

IESU ESCALANTE 
JACK... A SYMPHONIC RESISTANCE OF A BRUTAL SELF PORTRAIT

24.8.2020 | 21:00
Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας 

OUTDOOR IESU ESCALANTE

Ένα οικείο ταξίδι, μια εσωτερική μάχη, όπου ο χειρότερος εφιάλτης μετατρέπεται στο ωραιότερο όνειρο. Ο Τζακ, αστείος και τραγικός στο βασίλειό του, είναι λίγο τρελός αλλά και γνωστικός ταυτόχρονα. Αντιπροσωπεύει το Αόρατο και μετατρέπει την πραγματικότητα σε έναν κόσμο φαντασίας, εκεί όπου μπορεί να θεωρηθεί παρανοϊκός αλλά και ατρόμητος ταυτόχρονα. Ο Iesu Escalante [Ιέσου Εσκαλάντε] εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με ένα εξαιρετικά απαιτητικό έργο, που συνδυάζει εκρηκτικές, ιδιόμορφες κινήσεις από τα ακροβατικά και τον σύγχρονο χορό.

--

Ακροβάτης, χορευτής, καλλιτέχνης του τσίρκου και των πολεμικών τεχνών, ο Iesu Escalante [Ιέσου Εσκαλάντε] σπούδασε στο Μεξικό και την Κίνα (κινεζικές πολεμικές τέχνες και φιλοσοφία), ενώ συνέχισε την εκπαίδευσή του στον χορό, το θέατρο και την τέχνη του τσίρκου στη Βαρκελώνη και στο Εθνικό Κέντρο Τεχνών Τσίρκου (CNAC) στη Γαλλία. Έχει εργαστεί επαγγελματικά ως καλλιτέχνης και εκπαιδευτής σε όλη την Ευρώπη, το Μεξικό, την Κίνα και τη Νότια Αφρική. Η ισχυρή επιρροή των κινεζικών πολεμικών τεχνών και της κινεζικής φιλοσοφίας του επέτρεψε να αναπτύξει τη δική του μοναδική σωματική γλώσσα. Είναι καθηγητής στην Εθνική Σχολή Τσίρκου του Chatellerault (Γαλλία) και συνεργάζεται με άλλες σχολές και καλλιτέχνες, οργανώνοντας εργαστήρια και διευθύνοντας δικά του έργα.

Σεμινάρια

EDIVALDO ERNESTO 
Depth Movement Workshop 

21 → 30.8.2020
Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας (30 ώρες)

WORKSHOPS EDIVALDO ERNESTO

Σε αυτό το πυκνό, δυναμικό σεμινάριο οι σπουδαστές εξερευνούν την ενέργεια και τα όριά τους, τα οποία θέτουν σε αμφισβήτηση προκειμένου να κατανοήσουν τί τους προσδιορίζει ως χορευτές. Επιτρέπουν στο περιβάλλον να επηρεάσει τις χορευτικές δεξιότητές τους και αναπτύσσουν εργαλεία για τη δημιουργία ρυθμών και νέων ποιοτήτων κίνησης. Κοιτάζουν βαθύτερα μέσα στο φάσμα του προσωπικού τους χορευτικού λεξιλογίου και μαθαίνουν να μεταμορφώνονται σε οποιονδήποτε ή οτιδήποτε. Εξερευνούν το partnering και τη μικρο-αφηγηματική κίνηση προς όλες τις κατευθύνσεις με στόχο τη μεταμόρφωση ολόκληρης της ομάδας. Μαθαίνουν πώς να είναι πραγματικά απρόβλεπτοι, πώς να ανακυκλώνουν την ενέργεια, πώς να χρησιμοποιούν το σώμα τους ως το κύριο εργαλείο τους.

 

JOZEF FRUČEK 
Fighting Monkey Coordinations

24 & 25.8.2020 
Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας (6 ώρες)

WORKSHOPS Jozef Frucek FM COORDINATIONS

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται στην αίσθηση του ρυθμού σας. Ο ρυθμός είναι το σημαντικότερο προσόν στη χορευτική εκτέλεση. Θα εξοικειωθείτε με μοτίβα κίνησης που έχουν σχεδιαστεί για να δοκιμάσουν την ικανότητά σας να συντονίζετε την κίνησή σας. Όταν κατακτήσετε τα μοτίβα αυτά θα εκπλαγείτε με το πόσο σημαντικός είναι ο ρυθμός για τη δομή του σώματός σας, τη βελτίωση της αθλητικής σας απόδοσης και τη διασύνδεση ολόκληρου του σώματος.

  

 

Προγραμμα / ημερα

Πρόγραμμα 1ης ημέρας / 21.8.20
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 2ης ημέρας / 22.8.20
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 3ης ημέρας / 23.8.20
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 4ης ημέρας / 24.8.20
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 5ης ημέρας / 25.8.20
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 6ης ημέρας / 26.8.20
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 7ης ημέρας / 27.8.20
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 8ης ημέρας / 28.8.20
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 9ης ημέρας / 29.8.20
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 10ης ημέρας / 30.8.20
Περισσότερα...